/по действителен случай/
Не знам къде живея..
Луд ли съм?
Ту плача, ту се смея.
Май съм на съседната планета,
и гледам как Земята крета.
Или пък, във сивото море,
сред сивата мъгла се нося.
А сивото небе ме гледа
все едно съм просяк..
Като удавник, предал се на вълните.
А акулите нехаят, от нещастието ми сити.
Нямам воля, нямам и желание.
Животът е за мен мъчение,
животът е страдание.
Да можех да го подаря на друг,
от него да се отърва.
Но, уви, ще се удавя тук !
© Живко Делчев Все права защищены