12 мар. 2011 г., 17:42

Бих подарил ти 

  Поэзия » Любовная
816 0 0

Подарил ти бих небето

във лазурно мека синева

и прах звезден от което

бих постлал пред твоите крака.

 

И морето бих дарил ти

синьо, ако можеше това,

с диадеми от смарагди

бих окичвал твоята глава.

 

За прослава на честта ти

храм сапфирен бих ти построил,

де възторжен нежността ти

бих възпяващо в стих редил.

 

Но те все ще мержелеят

в сянката на твойта красота

и звездите ще бледнеят

пред теб, нежно прелестна жена...

© Христо Оджаков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??