Авангарда авантюра с думите,
Любов, афера, глем и фалш
Грим и показна образност
Приказка за самодивата
Или щастието като тъга.
С думи вдишани издишвам,
Полюсите на главата,
Глобус бял във смъртно було.
Спящи в ъгъла копнежи,
Изнежени, прострени на въжето (голи и сурови)
Примката затягам,
Пиша в щастие облян
Сетне ходя в гроба топъл да си лягам.
© Александър Николов Все права защищены