Не мога да те спра,
не искам да заминеш,
но всеки трябва
своя път да извърви -
понякога животът сам ни принуждава
да правиме безмислени неща.
Но ти върви,
върви, не се страхувай.
Върви и благославям
твоя път -
това, което от сърце ти го желая...
(Не мога нищо друго да ти дам.)
Обещавам ти
да стискам здраво зъби
и ще се усмихвам,
даже да боли...
Усмихвам се, усмихвам се -
не виждаш ли?
(А едва ще сдържам
своите сълзи.)
Не плача. Не! Дъждът е...
Виж! Отново заваля...
Дъждът в душата ми
ще е пороен
и ще усещам само самота.
Но ти върви...
А аз ще бъда тук
и ще те чакам,
ще бъда твоя майка и сестра
или приятелка -
каквато пожелаеш -
ти само следвай
своята съдба.
Ще бъда с мислите си
като твоя сянка,
ще бдя над теб
в добро или във зло...
Защо не мога
да сменя живота си със твоя?
Обещавам да съм силна -
ще мога ли...?
... А аз се моля,
на теб се моля, Господи -
ПАЗИ ГО - той все още е дете.
© Димитрина Станчева Все права защищены
Срахотно е!
Поздрави!