14 дек. 2006 г., 00:50

БЛАЖЕНСТВО 

  Поэзия
635 0 5
Окъпани от лунното море
в стихия шеметна и необятна,
две сенки с тръпнещи ръце,
прегърнати отдавна спяха.

Блажени в пелените от мъгли
в съня си пак целуваха се страстно,
погалени от бриза призори,
утрото за тях бе още по прекрасно.

В потоците умиха те лицата си,
от плодовете вкусиха с екстаз,
шептяха с нежност имената си,
а после се изгубиха като мираж.

© Даниел Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??