15 мар. 2022 г., 12:01

Бодливо 

  Поэзия
236 0 0

 

 

     Със риза бодлива и криви крачета

     таралежът затропа, в дома ми зашета.

     Във ъглите, в дупките все той се вре,

     тъй всичко обходи, набоде добре.

 

     Аз взех да го търся,да хвана тоз еж.

     Умело се крие, тук беше - поглеж!

     И ха да го хвана, изпуснах го пак.

     Набоде ме, хукна, затропа със крак.

 

     Накрая задъхана разбрах таз игра -

     не таралеж, а мисъл бодлива била е това

     във мойта глава!

    

© Лидия Кърклисийска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??