21 нояб. 2022 г., 07:43

Болното мече 

  Поэзия » Другая
829 0 0

Мечето болно легна,
пи сироп и се протегна,
облече си елече
и си рече:
вън есенен дъжд вали,
мен гърло пък ме боли,
я да си остана на топло в хралупката,
да си хапвам плодове във дупката. 
Сега е време да поспя,
енергия да събера.
За нови приключения в гората,
за нови радости в душата. 
Гърлото ще мине,
слънце ще изгрее
и пак сърцето ми весело ще пее.

© Жанет Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??