21 nov 2022, 7:43

Болното мече 

  Poesía » Otra
828 0 0

Мечето болно легна,
пи сироп и се протегна,
облече си елече
и си рече:
вън есенен дъжд вали,
мен гърло пък ме боли,
я да си остана на топло в хралупката,
да си хапвам плодове във дупката. 
Сега е време да поспя,
енергия да събера.
За нови приключения в гората,
за нови радости в душата. 
Гърлото ще мине,
слънце ще изгрее
и пак сърцето ми весело ще пее.

© Жанет Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??