Две души... едно лице.
И пълна симбиоза в мисълта.
Два чифта очи...
протегнати ръце -
два възгледа различни към света.
Когато ви погледна - виждам теб
усмихнат... или честичко замислен.
Не бих сгрешила този силует...
Сърцето ми припомня... ручей бистър
по вените тече... пенливо вино
и пак ме връща в онзи кратък миг
на мир... спокойствие... преди да си замина.
Ръката ми във твоята лежи
и стискам я... дано не я изпусна,
раздялата в сърцето ми тежи
и погледът в очите ми угасна.
Попивам нежно твоя аромат.
ХУ... май това ще го запомня,
представям си те... просто непознат...
Кого ли лъжа... сутринта ще си припомня.
И тръгваме в различните посоки -
две палави деца без страх и бреме
по плажа тичат босоноги...
Дано успеем да откраднем още време...
© Зл Павлова Все права защищены