Една черешка, през май родена,
расте на клонка зелена.
Две черешки от Слънчо погалени
се усмихнаха и станаха ... алени.
Три черешки с дръжки малки -
любимите ми плодови близалки.
Четири черешки с червени полички
по две се люлеят на моите ушички.
Пет разучават танца ламбада
под зелените листа на прохлада.
Шест черешки – сладки сестрици
щедро гощават пойните птици.
Седем черешки седмина не чакат.
На масата в панерата скачат!
Осем черешки се хванаха за ръце.
Стъпки учат на хорце.
Девет на върха на дървото
вече си тропкат хорото.
Десет пеят в хор чудесен
за черешки чудна песен!
© Даниела Виткова Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »