Не бъди мечтател -
скрий се сред безличността,
в този свят мечтите прах са
и във кал превръща ги дъжда!
Не бъди мечтател -
зарови глава покорно във калта,
ти си неудачник,
за да бъдеш мижитурка, пръкнал си се на света!
Не бъди мечтател -
ти безволев роб си на реалността,
мачкат те бездарници, глупаци
и подритват ти душата из калта!
И тогава казах ,,Стига!!!''
и им теглих здрава, звучна аз една
и с очи невярващи видяха
бунта на една мечтателска душа!!!
© Димитър Илиев Все права защищены