Корабът плава в безкрайното море,
знамето гордо се вее.
Всеки от нас готов е да умре,
България с нас да се гордее.
Ето, врагът се показва
в безкрайната морска синева.
-Няма изход - Генерала казва,
-Ний живеем за смъртта.
Врагът напада безпощадно,
ний назад не ще останем.
И пишем ний писма прощални,
а страх пред враг не ще покажем.
Те загинаха като герои,
нямаше за тях ни Църква, нито Поп.
За всички български герои,
дето свой си нямат гроб.
В мир почивайте вий, братя,
ще се видим в следващия ни живот.
Нека таз творба да вие опелото,
а България свещения кивот.
© Иван Иванов Все права защищены