19 мая 2013 г., 13:47

Човешките очи 

  Поэзия » Гражданская
381 1 0

Човешките очи остават
ненаситни:
да вземат искат само,
но не и да дадат,
и те в това са, братко,
така упорити,
че те при шепа пръст
единствено се спират...

Това е истината проста 
и жестока,
и нашият живот 
край нея се върти;
затуй  се лутаме,
и все сме край Порока...
От чистота си Човекът
вече не блести!


 04.09.77 г. "Щастливеца"(когато се роди и първият ми внук)

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??