В градината
на любовта
до цъфналите рози
плуват сенки.
Във езерото
голите тела
оглеждат
образа си
звезден.
***
Край моста
на въздишките
светулка
спи в ръката му.
Възможно ли е
да спасиш
чудото
от смърт
в сълзата си.
***
Самотно паяче
тъче дъга
от спомен
на жена
до мъж.
"Обичам те"
е капчица
вода
във паяжината
след дъжд.
© Бистра Малинова Все права защищены
Щастлива вечер на всички!