“Una storia”
Гледам те, стоиш –
там, в ъгъла сив,
с поглед, гледаш ме,
мъглив;
сълзите, не видиш ли...
стичат се, из очи
сини;
Все тебе гледат, те –
надежди, мили,
уби ги,
ти!
Спомени, черно-бели,
реят се из съзнанието
мое
и
твое;
Обичам те!
Нашепват твоите
устни, лъжовни,
и страсти, пусти,
викаш, са виновни..
молиш ме, за прошка,
земна,
свята,
блага;
Но не търси, ти,
веч,
ни
душа,
ни
сърце,
ни
ръце,
ни
поглед !
Аз те моля,
със слова, ясни –
щастието,
с другиго
ти дири
и дано
откриеш го..
аз ще се усмихна,
ще те прегърна,
и с тез думи,
мила-
Ciao, ciao bambina!
ще си замина!
© Калоян Кирилов Все права защищены
Стихотворението ти е постигнато и оригинално.Открито и искрено.
Поздрав за творбата ти и Весели празници!