17.12.2014 г., 7:40 ч.

Ciao, ciao bambina! 

  Поезия » Любовна
570 0 1

“Una storia”

Гледам те, стоиш –

там, в ъгъла сив,

с поглед, гледаш ме,

мъглив;

сълзите, не видиш ли...

стичат се, из очи

сини;

Все тебе гледат, те –

надежди, мили,

уби ги,

            ти!

Спомени, черно-бели,

реят се из съзнанието

мое

         и

                       твое;

Обичам те!

Нашепват твоите

устни, лъжовни,

и страсти, пусти,

викаш, са виновни..

молиш ме, за прошка,

                                    земна,

                                               свята,

                                                           блага;

Но не търси, ти,

веч,

ни

            душа,

ни

            сърце,

ни

            ръце,

ни

            поглед !

Аз те моля,

със слова, ясни –

щастието,

с другиго

ти дири

            и дано

откриеш го..

аз ще се усмихна,

ще те прегърна,

и с тез думи,

мила-

            Ciao, ciao bambina!

ще си замина!

© Калоян Кирилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Когато любовта си отиде от сърцето, не необходимо да се насилва!
    Стихотворението ти е постигнато и оригинално.Открито и искрено.
    Поздрав за творбата ти и Весели празници!
Предложения
: ??:??