11 авг. 2007 г., 16:55

Цигулка 

  Поэзия
767 0 5
Цигулката на мама
в калъфа черен
затворена седи.
Бях малка.
Тя, мама, свиреше ми,
а аз
слушах я в захлас.
Често молех пак да ми разкаже
как цигулката се смее
и плаче даже.
Обясняваше ми,
че цигулката имала душичка
и аз си представях,
че е малка птичка,
затворена в нея като в кафез.
Тази птичка е замлъкнала днес -
няма кой калъфа да отвори
и цигулката за мелодия вълшебна
да настрои.
Така и не посмях да й кажа тогаз:
- Мамо, на цигулка искам да свиря и аз...

© Ласка Александрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??