Цвете мое пролетно, дочаках те
след преспите на дългата ми зима.
Пречистена душата ми покой намира
от толкова сълзи изплакани.
Цвете мое, окрилен съм и летя,
синевата е за теб и мен създадена,
любовта ми, цялата, на теб е дадена,
не само в тоз живот, дори и след това.
© Даниел Стоянов Все права защищены