15 дек. 2009 г., 22:12

Дай ми, Господи! 

  Поэзия
692 0 2

Господи, не съм се наживяла!

Дай ми още много дни и нощи,

дай ми и една пътека бяла,

за да тичам боса и разрошена.

 

Дай ми разцъфтяло юлско пладне,

с дъх на боровинкови усмивки,

под асмата вечери прохладни,

дълги разговори в мрака синкав.

 

Дай ми и вихрушки листопадни,

есенни отблясъци златисти,

слънчице над снежните площади,

пролети живително разлистени.

 

Дай ми, Господи, живот и здраве!

Нищо друго. Хлебец и водица.

Сили, за да мога да направя

по-красив света и по-обичан!

© Нели Вангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??