Господи, не съм се наживяла!
Дай ми още много дни и нощи,
дай ми и една пътека бяла,
за да тичам боса и разрошена.
Дай ми разцъфтяло юлско пладне,
с дъх на боровинкови усмивки,
под асмата вечери прохладни,
дълги разговори в мрака синкав.
Дай ми и вихрушки листопадни,
есенни отблясъци златисти,
слънчице над снежните площади,
пролети живително разлистени.
Дай ми, Господи, живот и здраве!
Нищо друго. Хлебец и водица.
Сили, за да мога да направя
по-красив света и по-обичан!
© Нели Вангелова Всички права запазени
Нищо друго. Хлебец и водица"
Прекрасен стих, Нели!
Поздравявам те!