Хубаво е да научим,
хубавото в този свят;
Да не плачем, да не ни е тъжно,
да не ни измъчва страх.
Да прогоним мъката позната;
тежки думи да не ни гнетят;
да не е разкъсвана душата,
лутаща се и сама сред път.
Да ги няма делничните грижи;
да ни радват нови светове;
чувствата ни да са вечно свежи,
както в първите си цветове.
И дано така се случи
в краткия ни земен път -
хубавото да научим
и да го оставим в този свят.
© Ваня Василева Все права защищены