13.05.2009 г., 8:12 ч.

Дано 

  Поезия » Друга
589 0 2

Хубаво е да научим,

хубавото в този свят;

Да не плачем, да не ни е тъжно,

да не ни измъчва страх.

 

Да прогоним мъката позната;

тежки думи да не ни гнетят;

да не е разкъсвана душата,

лутаща се и сама сред път.

 

Да ги няма делничните грижи;

да ни радват нови светове;

чувствата ни да са вечно свежи,

както в първите си цветове.

 

И дано така се случи

в краткия ни земен път -

хубавото да научим

и да го оставим в този свят.

© Ваня Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??