Стоиш, и очите ти се раздират
да гледат в необятното. Ти!
Кога слезе от небето
и се превъплъти в моя ангел?
Насън бълнуваш пеперуди
с изгорели криле. Един - ти!
Чакаш нощта в плаща си
да се скрие зад гроба ми.
Доближи се да те целуна в устата
и продължи да пееш как умираш
час след час до купола на църквата...
Ти - Ангел с криле в дим.
Остави за миг бунта си.
Аз се борих за теб във живота.
И мъртва се впивам във теб.
Дишам в душата ти, моя душа.
© Криста Все права защищены