12 мар. 2010 г., 21:14

Делфините, които теглят слънцето 

  Поэзия » Любовная
1117 0 12

Поетът е етап, междинност - 

след човека и преди делфина.

 

Делфините в морето на душата ми
са пожелани изгревни предвестници,
доверените слънчеви посланици,
делфините са божии избраници.
Делфините с възторжените песни.

Делфините пронизват силно синьото,
като стрели към въздуха избухват.
Делфините са бъдеще със минало.
Делфини светят, цветни искри хукват,
катерят острите скали на бреговете.

Делфините - весели рицари на морето.
Делфини на слънцето пътя трасират,
делфини пред кораба-слънце телата си
гмуркат, изстрелват, палят, простират.

Делфините никога, ни ко га не умират.


януари 2005 г.

© Дора Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??