Поетът е етап, междинност -
след човека и преди делфина.
Делфините в морето на душата ми
са пожелани изгревни предвестници,
доверените слънчеви посланици,
делфините са божии избраници.
Делфините с възторжените песни.
Делфините пронизват силно синьото,
като стрели към въздуха избухват.
Делфините са бъдеще със минало.
Делфини светят, цветни искри хукват,
катерят острите скали на бреговете.
Делфините - весели рицари на морето.
Делфини на слънцето пътя трасират,
делфини пред кораба-слънце телата си
гмуркат, изстрелват, палят, простират.
Делфините никога, ни ко га не умират.
януари 2005 г.
© Дора Todos los derechos reservados