Кратко е утрото бледо -
призрак от миг уязвим.
Вик и последвало ехо.
Огън. Пепел и дим.
Там зад всичко невзето
странно наднича душа,
после съвсем непревзето
слънце за кратко е тя .
И се усмихва ранима
полъх от свежест на сняг.
Чувства, че пак е значима.
Пристан за лодки. И бряг.
Чувства със цялото всичко,
пулс от бяг ускорен
някак съвсем нетипично
тя ще е утрешен ден.
© Анелия Тушкова Все права защищены