До вчера ме обичаше, а днес мълчиш,
небето плаче със сълзи горчиви
и виждаш, още във сърцето ми гориш,
и не забравяш страстите ни диви.
Почакай! Спри! Да повървим
отново по пътеката ни лунна,
досадата със радост да сменим
и с песен на китара седемструнна.
Вървиш. И няма да се спреш...
Ще помня само крачките ти бързи,
но знай със теб ще отнесеш
звездите и луна окъпани във сълзи...
От днес ме чака глуха самота,
стаята без тихите ти стъпки,
прозорец без звезди и без луна,
и биещо сърце с окървавени кръпки.
Не те виня, не търся и отплата
за късата пътека извървяна.
Такива знам са правилата
на любовта неизживяна...
20.03.2013
© Аластор Все права защищены
Белла, а този който ме мрази:
Той няма да си има дом,
Сърце което да го чака,
във Нета скита ветрогон
да търси истината в мрака.
Пред синьо-белия екран
във вечно празна стая
излива злобата без свян
от самотата си в безкрая...