Здравейте! Аз съм Добромира -
мечтателка на сто неща поне!
За тате - под въпрос дали съм мирна,
а според мама, съм най-добро дете!
Обичам приказки да ми разказва баба,
а книжките чета си сам - сама.
Сама подреждам свойта стая -
стъпка първа към промяна на света!
Дръвчета във квартала посадихме,
а у дома събираме сметта разделно.
Но вечер щом започнат новините
настръхвам… И разбирам постепенно,
че не войни, а обич би ни променила!
Че и големите понякога грешат…
Как щѐ ми се да имам супер сила,
в деца да ги превърна начаса̀!
Ще им раздам на всички до един -
на български, на руски, на английски,
приказките да четат на Шарл Перо и Грим,
на Ран Босилек и на Каралийчев…
Във тях героите им побеждават злото
с любов, със красота, с добри дела.
Да се поучат (няма да е сложно)
как да направят по-щастлив света!
Името ми запомнете - Добромира -
мечтателка на сто неща поне!
Две думички - добро и мир събираме,
и във спокоен свят детето ще расте!
© Даниела Виткова Все права защищены
На украински