Той е силен и в очите си има мъгли,
нещо средно между сиво и синьо,
нещо между огън и звезди,
нещо силно, нещо нежно, нещо скрито.
Когато е тъмно, когато ви няма,
той става безмилостен, твърд господар,
само с допир и шепоти може да властва,
само с дъх контролира със сила на цар.
Мен. Покорената, гола и истинска,
беззащитна, но само с него и само на тъмно,
временно заедно ставаме сенчести,
вечно обаче сме тайни и трудни.
И стана ли нашето време покриваме стаите
със стонове, с трепет и с магии,
без да е нужно да играем вярващи
шепнем настойчиво Господното име.
От екстаз и от болка, и от захир,
от болезнени тръпки и белези,
от въжета оставили леки следи,
стягани под образа на залеза.
Няма нищо повече, няма нужда от друго,
само стая, тъмнина и ние двамата,
няма нищо, което вече ни е чуждо,
има ни само страстта, мен и един доминант.
© Авелина Все права защищены