Два свята 6
Живеем във света на Били -
със Windows-и сме - няма спор,
живеем с месинджъри "мили"
в световния VOIP-затвор!
Живеем във света на някой
и никои сме - няма спор,
живеем във света на мрака,
владян от медиен терор!
Живеем във света на робство,
свободни - само по паспорт,
пърдим в капризи и удобство,
и в глупости от тоя сорт!
Живеем във Света на Бога
и праведни сме - няма спор,
лежим в широката "дорога"
да избегнем хули и позор!
Живеем във Света на Някой
и Негови сме - няма спор,
но сипваме ли Сол връз мрака,
или сме блудкав таратор?
Живеем във Света без робство,
свободни - с Кръстния паспорт,
а роби на капризи и удобство
и в плътщини от тоя сорт!
10. 10. 2009 г
Прага
© Станимир Тахов Все права защищены