12 июл. 2013 г., 22:59

Две светулки 

  Поэзия » Другая
396 0 0

Две светулки

И тази вечер две светулки
фенери палеха пред мен
и святкайки с искрици малки,
изпращаха добрия Ден...

 

Играеха си над лозата.
И бяха гости в моя двор.
Увличаха се във играта,
кръжаха в летния простор...

Навярно двете бяха двойка.
Една семейство, може би...
Играта им не беше бойка,
а игра да ги сближи!

И тях ли любовта  събуди!
Хормонът ли ги подлуди?!
Та си играят като луди...
И тях ли Господ награди?!


    29.05.2013 г. с. Драгойново

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??