26 сент. 2009 г., 09:56

Дядовата ръкавичка 

  Поэзия » Юмористическая
556 0 2

Дядовата ръкавичка

вече не стърчи самичка.

Тук-таме по двечки, трички

се навъдиха сестрички

и във тях по правилата

разиграва се играта.

Само, дето, според щата,

пренареждат се нещата.

Разликата е едничка -

всяка нова ръкавичка,

вместо да се поразпори,

си расте нашир, нагоре.

Приютява ред години

все познати, все роднини...

 

Но един прекрасен ден

Дядо беше съкратен

и замина със златица

за... поредна ръкавица.

© Харита Колева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??