Дядовата ръкавичка
вече не стърчи самичка.
Тук-таме по двечки, трички
се навъдиха сестрички
и във тях по правилата
разиграва се играта.
Само, дето, според щата,
пренареждат се нещата.
Разликата е едничка -
всяка нова ръкавичка,
вместо да се поразпори,
си расте нашир, нагоре.
Приютява ред години
все познати, все роднини...
Но един прекрасен ден
Дядо беше съкратен
и замина със златица
за... поредна ръкавица.
© Харита Колева Всички права запазени