Дъждът
Дъждът идва като нежно обещание,
за да охлади летните страсти - от силно желание,
той е разхлаждаща милувка,
носи воден романс на целувка,
отмива нечистотиите в душата,
пръска искрена радост за сърцата,
вали и дарява с нежност,
обсипва те с капките си и докосва с небрежност,
идва и настава прохлада,
раздава бризова наслада!
© Пламена Сомова Все права защищены