Един и същи тон
Една и съща нота
Едно събуждане
Пред плачещ вече ден
Стана ли време
Да се сбогуваме
* * *
Излизам
Да се търкулна надолу по улицата
Плакати
За слънчев цирк
(никога няма да отида повече
да се правя че ги разбирам)
Боята по оградите
В различни цветове
Не може да скрие ръждата
И семейните им проблеми
Баща и майка
Не могат да имат дете
И в ръцете си го стискат
За да не се разпилее
Посади още едно цвете
И дай живот на още едно
Дърво
Защото бездарни са всички поети
И са увяхнали корените им
Аз тичам вече
Към мястото където
(никога няма да отида повече)
Музика трепти в други цветове
Тичам и се спъвам в твоите
Опити да ме оправиш
Защото не всичко ми е наред
Например...
Срамувам се да си кажа името
Когато ме попитат на колко съм години
И цифрите на стената на очния лекар
Са знаци които не значат нищо
Затова ще мълча
И ще стъпвам само на белите плочки
В коридора на всяко училище
Следвай ме
За да видиш какво е да си най-ниският във випуска
Искам вкъщи
Пред изключения телевизор
Да броя мръсни стотинки
И да не ми работи...
Музата
Искам вкъщи
Да си мечтая за
(никога няма да отида повече)
Стая пълна с момичета
Които не мога да имам
Защото очилата ми са дебели
Колкото стените
Които съм построил около себе си
Искам музика
* * *
Напих се онази вечер
Колкото да не ме боли повече
Пробутаха ми едни фалшиви
Хапчета-отрова
Останах в тъмната си стая
Да гния
И през студения си прозорец
Да броя снежинките
И се блъскам с юмруци
Докато лицето ми посинее
Защо трябваше да ме оставиш тук
Искам музика
А ми е писнало от всичко
* * *
Още ми се сърдиш
Задето не всичко ми е наред
И че в главата ми бръмчат
Повече от девет планети
Още ме гледаш накриво
Защото сме пораснали и двамата
А не се научихме да се обичаме
* * *
Един и същи ден
Една и съща вечер
Едно измъчено
„Да се опитаме
Още веднъж
Да се разберем
Накриво“
23 април 2011
© Десислав Илиев Все права защищены
ето. 6.