1 сент. 2011 г., 20:41

Един от нас 

  Поэзия » Философская
526 0 5

Цяла година не бе стъпвал във храм.

Даже не бе преминавал наблизо.

Той е наясно, че Бог не е там,

а вечер предрешен по ангелски слиза.

 

Цяла година не бе палил и свещ -

смисъл да търси в аромат на тамяна.

В храм и иконите просто са вещ,

ако някой във тебе отдавна го няма.

 

Той е наясно - днес прегъне ли крак

случайно пред входа на църквата бяла,

душа ще изтупа и не знам точно как,

но сам ще си бъде и Господ..., и дявол.

 

 

04.03.2011*

© Юлия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??