Цяла година не бе стъпвал във храм.
Даже не бе преминавал наблизо.
Той е наясно, че Бог не е там,
а вечер предрешен по ангелски слиза.
Цяла година не бе палил и свещ -
смисъл да търси в аромат на тамяна.
В храм и иконите просто са вещ,
ако някой във тебе отдавна го няма.
Той е наясно - днес прегъне ли крак
случайно пред входа на църквата бяла,
душа ще изтупа и не знам точно как,
но сам ще си бъде и Господ..., и дявол.
04.03.2011*
© Юлия Todos los derechos reservados