23 окт. 2011 г., 08:36

Една черта по-малко 

  Поэзия
474 0 10
Сърцето ми, най-грешният компас,
по скалата любови не отчита.
Да можех да я имам тази власт -
да вярвам само на очите си.

Човешки навик - него питам все,
а то - часовник със стрелки неверни.
Хрипти - бездомно, старо псе...
Или простенва в улична латерна.

Сърцето ми, с размери на юмрук,
брои през удар кратките си смърти.
Най-верният в гърдите чук
от скалата една черта откърти.


22.10.2011*

© Юлия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??