2 июн. 2024 г., 08:54

Една мечта 

  Поэзия
110 3 2

Кога една мечта намира брод,

кога открива вярната посока?

Не чака ли разтърсващия зов

на обич - всеобхватна и дълбока?

 

Една мечта се ражда във сърце

и там задълго тя остава скрита.

А сетне като пухкаво перце,

без капка страх и капка свян отлита.

 

Една мечта витае в нощен сън -

в усмивка се превръща и изчезва.

Поема пътя си – там, нейде вън,

за да достигне своето съзвездие!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??