10 дек. 2007 г., 10:12

Еретично за езическата Коледа 

  Поэзия
774 0 9
 

ЕРЕТИЧНО ЗА ЕЗИЧЕСКАТА КОЛЕДА

 

„... Във всеки дом гримират трупове

на пресни коледни елхи."

„Зима"

Недялко Йорданов

 

Предколедно

земята се тресе.

Пуйки се колят,

коли  се прасе...

Предколедно те са

щастливи заколени,

(на Коледа

им лепват

етикети „коледни").

.....................................................

Коледно, Коледа, колят се...

( а някои в църквите

молят се...)

 

© Бина Влади Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??