Небето се обгърна със сияние,
затрепка с хиляди искри-звезди,
съзнало своето очарование...
усмихна се, тъй както никога преди.
... Заплува бавно с ладията своя,
Луната наедряла от любов,
по Млечен път, надолу към завоя
очаква я Морето с прилив нов.
... На хоризонта ще се срещнат,
ще се слеят, Луната в него
ще се отрази...
И приласкана в морските обятия
тя... Лунната пътека ще роди.
Христина
© Христина Дренска Все права защищены