1 июл. 2010 г., 23:18

Есенна меланхолия 

  Поэзия
721 0 0

Бяла песен топлина разлива

с ефирна нежност в чаша пустота...

Звън на пиано...

Полет на цигулка...

Пролетна картина със зимна яснота

като изповед във бяло пред мене се разстила.

 

С малахитени очи, взрени към небето -

две нощни пеперуди, дебнещи светило,

изгаряш в мисъл

и в нея се възраждаш,

повелителко на бдения на нощни птици,

пазителко на среднощни мрачни обещания.

 

Коя бе ти  -безименната,

нашепваща на вятъра за влажните тайни,

погребани под още зелените дъбове...

 

Мъчителката,

раздрала в душата ми  един пурпурен залез,

стенещ пад плащта на едно размито сфумато...

 

Светицата,

пожертвала нимба си за три летни импресии...

и цял един живот, прекаран в надежда.

 

Глътка меланхолия мига посребрява

с надежда да го превърне във вечност.

 

 

© Евелин Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??