Потропват пръстите дъждовни по стъклото,
в очакване вратата да отворя.
Разпръснала е есента косите си от злато,
и върху морните поля - дъждовно стене.
Капчукът сънен се изправя зад стената,
оглежда се, протяга се и промърморва нещо.
Стрехата се надига колебливо,
а хладният дъждец я приласкава с нежност.
© Нели Все права защищены
Прегръщам те с усмивка!