31 мая 2007 г., 20:53

ФАЛШ 

  Поэзия
790 0 1
 

                      Ф     А     Л     Ш      


Кое е истинско във този свят, се питам?

Приятел имаш ли?

Или пред теб стои усмихнат враг?                                                                                                                                                                                                                                                                   

Верен съпруг или лъжец безскруполен

в леглото те прегръща?


Препълнен е светът с артисти самодейци

и трябва да си ти добър критик,

за да откриеш истинското зрънце

и сигурен в земята да го посадиш.


Надявам се поне, че любовта на майките

до днес остава истинска!

Това единствено надеждата крепи,

че те ще раждат нови хора - истински,

че фалшът в този свят ще се стопи.

© Тонка Янакиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • тъжно ми стана.
    Сетих се за майката на малката Дарина. Съобщиха, че днес Дарина е починала.
    Много, много тъжно е...Обичта на майката-днес се уплаших, че понякога и тя е безсилна...Но е вечна.
Предложения
: ??:??