28 мая 2021 г., 19:39  

Фиданка 

  Поэзия
240 1 4

Превива се, пред вятъра, превива,
фиданка млада, с тънък стан.
Листенцата ѝ трепкат и красива,
е като сън, неизживян,
а вятърът за любовта нехае –
пройдоха, бонвиван –
за тънката фиданка туй е края.

 

Превива се, но в жилите ѝ млади,
земята влива сок зелен,
за стария женкар не е награда,
че той ще отлитне отегчен.
А младата фиданка ще израсне
и ще напъпи, някой ден,
и ще отгледа плодове прекрасни.

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??