Глупидон
Мъничък, крилат галфон,
винаги носи лък и стрели.
Да позна, това е Купидон
и от него всички се криели.
Та това е нашият герой,
който стреля напосоки.
Говори се, че кривоглед е той
и не подбира ниски и високи.
Ето, пак опъва тетивата,
пуска пръчката със остър връх.
И изострят ти се сетивата,
изведнъж спира твоят дъх.
От тази негова отрова
в корема се появяват пеперуди.
Които карат ни да бъдем луди,
така белята е готова.
То хубаво, уцелва ме стрелата,
но поне с нея да имаше наръчник.
А не да объркаме нещата
и после дните да са мъчни.
Трябва да стане по-добър във своя занаят,
че след всяка негова постъпка
винаги ми се завива свят,
а на сърцето слагам нова кръпка.
Отсега Купидоне, да ти се не знае,
давай на хората подсказки,
като стреляш не бъди нехаен
и гледай резултатът да е дълготраен.
08.04.2013 г.
В.Николов
© Веселин Все права защищены