26 мар. 2011 г., 15:05

Голямата обич 

  Поэзия
584 0 2

 

ГОЛЯМАТА ОБИЧ

Голямата обич е като камък,
запратен след раздяла във вир дълбок.
Тя не гори, тя няма и пламък,
но теб те сгрява през целий живот.

Тя е в сърце ти въгленче живо,
покрито с пепел и загаснал огън.
С теб върви кротко и мълчаливо,
като да е заспала вечний си сън.

Но при среща - дори след години,
искри заблестяват във погледа ням.
Възкръсват отново руени.
В сърцето ти лумва огън голям.

Истинска обич - свята и чиста!
Не искаш клетви, дори във любов.
Ти - желана, велика и тиха,
с поклон приеми моя благослов.

© Анка Келешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да, това е ГОЛЯМАТА ОБИЧ . Поздрав.
  • Голямата обич е като камък,
    запратен след раздяла във вир дълбок.
    Тя не гори, тя няма и пламък,
    но теб те сгрява през целий живот.

    ДА!!!
    Дай Боже всекиму ГОЛЯМА ОБИЧ!
    Поздрав!!!
Предложения
: ??:??