ГОЛЯМАТА ОБИЧ
Голямата обич е като камък,
запратен след раздяла във вир дълбок.
Тя не гори, тя няма и пламък,
но теб те сгрява през целий живот.
Тя е в сърце ти въгленче живо,
покрито с пепел и загаснал огън.
С теб върви кротко и мълчаливо,
като да е заспала вечний си сън.
Но при среща - дори след години,
искри заблестяват във погледа ням.
Възкръсват отново руени.
В сърцето ти лумва огън голям.
Истинска обич - свята и чиста!
Не искаш клетви, дори във любов.
Ти - желана, велика и тиха,
с поклон приеми моя благослов.
© Анка Келешева Всички права запазени