4 авг. 2009 г., 10:53

Гореща молитва 

  Поэзия » Любовная
487 0 2

Нещо гърдите притиска,

да крещя пред света ми се иска...

Без трепет в гласа си да кажа,

на всички души да покажа...

 

... че обичам те тайно от толкова време...

... че винаги влюбен си бил ти в мене...

... че денем така непознати стоим...

...  че нощем греховно един от друг пием...

 

Нещо гърдите притиска,

да крещя пред света ми се иска...

 

Но вместо това безгласна замирам,

в тъмния ъгъл самотна се свивам,

затварям очите,

пръстите вплитам,

гореща молитва нагоре отлита...

 

За тебе се моля в минутите къси,

с мен ти отново да слееш дъха си,

в очите да виждам мойте очи,

пред хората никога да не мълчим...

 

Гореща молитва на горе отлита...

Все още в ъгъла така стоя - свита...

затварям очите,

пръстите вплитам,

гореща молитва нагоре отлита...

 

© Поли Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??