Нещо гърдите притиска,
да крещя пред света ми се иска...
Без трепет в гласа си да кажа,
на всички души да покажа...
... че обичам те тайно от толкова време...
... че винаги влюбен си бил ти в мене...
... че денем така непознати стоим...
... че нощем греховно един от друг пием...
Нещо гърдите притиска,
да крещя пред света ми се иска...
Но вместо това безгласна замирам,
в тъмния ъгъл самотна се свивам,
затварям очите,
пръстите вплитам,
гореща молитва нагоре отлита...
За тебе се моля в минутите къси,
с мен ти отново да слееш дъха си,
в очите да виждам мойте очи,
пред хората никога да не мълчим...
Гореща молитва на горе отлита...
Все още в ъгъла така стоя - свита...
затварям очите,
пръстите вплитам,
гореща молитва нагоре отлита...
© Поли Ангелова Todos los derechos reservados